לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

יאמיי


בלוג על בישול, טיפים מתכונים, סרטונים ועוד!

Avatarכינוי: 

בת: 21

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


8/2007

מתכון לאלפחורס !!


בלעדי מתכון לאלפחורס !!

 



 

(זה למתקדמים כי זה דיי קשה .. :S)

 

מצרכים :


300 גרם קורנפלור  
200 גרם קמח  
1/2 כפית אבקת סודה  
2 כפיות אבקת אפייה
100 גרם חמאה
100 גרם מרגרינה
150 גרם סוכר  
3 חלמונים  
3 כפות ברנדי או קוניאק - לא חובה ..
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד

ריבת חלב (כמובן זה לא טעים בלי זה !!!)
100 גרם שבבי קוקוס לקישוט - לא חובה רק ליופי קצת לטעם חיחי

אופן ההכנה :

1. מנפים יחד את הקורנפלור, הקמח, אבקת הסודה ואבקת האפייה
לתוך קערה בינונית.

2. בקערת מערבל מקציפים את המרגרינה עם החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את החלמונים

 ומקציפים היטב לאחר כל תוספת. מוסיפים את הקוניאק, הווניל וקליפת הלימון.

3. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, ומערבלים בקצרה רק עד שהם נספגים בתערובת

 (עירבול יתר פוגם במרקם הרך).

 מצננים במקרר 60-30 דקות.

4. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות).

5. מרדדים את הבצק אפייה לעובי של שלושת רבעי ס"מ. בעזרת חותכן עגול או כוסית בקוטר כ6- ס"מ קורצים עיגולים בבצק.

6. מניחים את העיגולים על תבניות האפייה במרווחים. אופים 8-10 דקות
עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים בתבנית 5 דקות. משחררים מהתבנית בזהירות בעזרת מרית מתכת,

 וממשיכים לצנן על רשת.

7. מורחים על מחצית מהעיגולים שכבה עבה של ריבת חלב. מצמידים לריבה עוגיה נוספת.

מורחים שכבה דקה של ריבת חלב בשוליים מסביב, ומגלגלים את השוליים בשבבי קוקוס.

בהצלחה ובתיאבון ! XD

 

צוות יאמי 3>

נכתב על ידי , 7/8/2007 14:45  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-13/10/2011 12:43



7,745

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לעוגי ועוגה =] אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על עוגי ועוגה =] ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ