לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

שולה וטומי מגבעת אולגה, חדרה


הגיגים, תמונות וסיפורים מהחיים שלנו בגבעת אולגה, חדרה

כינוי:  סבתא שולה מחדרה

בת: 64

Skype:  shulalevin 

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2017    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

11/2017

מתכון למרק אפונה חורפי נעים - שולה מלחי-לוין


מרק אפונה שלי מאז ומתמיד:



חומרים


סיר לחץ 


2 בצלים גדולים 


1 קולרובי 


1 שומר


3 גזרים


קומץ שמיר (אפשר מיובש)


וגטה (תערובת ירקות מרק מיובשים וטחונים במלח), מלח , פלפל, רוטב סויה לפי הטעם


2 כפות שום כתוש


מלוא מסננת גדולה אפונה יבשה ירוקה ממקור טוב שטופה היטב היטב.



הכנה:


חותכים את כל הירקות לקוביות גדולות.  


את הבצל מקפיצים בלהבה גבוהה בשמן זית עם כפית מלח בלי להגיע לקירמול (אחרת זה מחמיץ). 


כשנעשה שקוף ומתחיל קירמול (חריכה) מוסיפים את קוביות השומר ו/או הקולרבי וממשיכים לערבב ולהקפיץ בשמן


מכינים מראש קנקן מים להוסיף לירקות המוקפצים ברגע של חריכה.


מוסיפים מים כמה שצריך עד שני שליש של הסיר.


מוסיפים את יתר החומרים: גזר, אפונה, תבלינים ומרתיחים היטב ומשפרים טעמים


סוגרים את סיר הלחץ וממשיכים בישול למשך כחמישים דקות על אש נמוכה ומכבים.


 


עם פתיחת הסיר מתקנים את הטעמים שוב ומועכים חלקית את הירקות במרק




המוקשים שמקלקלים טעם:


אפונה מעופשת


חריכת בצל


בישול ארוך מדי על אש גדולה


תיבול לא נכון



בתיאבון!

Vegeta:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Vegeta_(condiment)

 
 
נכתב על ידי סבתא שולה מחדרה , 26/11/2017 10:25  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-27/11/2017 13:21



11,274
הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה , ציונות , תקשורת ומדיה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לסבתא שולה מחדרה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על סבתא שולה מחדרה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2017 © נענע 10 בע"מ