לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

שולה וטומי מגבעת אולגה (נו, טוב, קדמת ים)


בבית גדול בין שדות ליד הים גרים טומי ושולה ושני כלבים. דיירי המשנה שלנו הם הילדים שלנו, בני זוגם וילדיהם (גם המתוכננים), אימתי שהם רוצים. הבלוג הזה הוא בעיקר עבורם, כדי שיהיה להם כל הזמן קשר עם הבית.

Avatarכינוי:  Shula-Tommy

בת: 61

Skype:  shulalevin 

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2012    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
1/2012

מתכון משפחתי לחמין צמחוני


להלן מתכון החמין הצמחוני כפי שמוגש על שולחננו:

 

חומרים לסיר בישול גדול:

  • 3 בצלים בינוניים פרוסים לפרוסות או קוביות גדולות.
  • 1-2 כף שום כתוש
  • 1 ראש שום (אם יש בבית)
  • 3 תפוחי אדמה גדולים או 5 בינוניים ו/או מבחר ירקות שורש כמו קולורבי, דלעת, שומר, גזר וכו' חתוכים לקוביות בצלע של 2 סמ בערך. 
  • קערית אורז מלא, או גריסי פנינה או חיטה מלאה (מה שיש בבית)
  • שתי קעריות של שעועית או חומוס שהושרו מראש
  • תבלינים: קורט כמון, כורכום וקארי, 2-3 כפות אבקת מרק בצל של קנור, 4 תיבוליות בטעם צלי של קנור מומסות במים רותחים, כף או שתיים רוטב סויה (אם יש בבית).  אם אוהבים מלוח, אפשר להוסיף כפית מלח.
  • 5 ביצים קשות מקולפות (אם אוהבים ביצים חומות)

הוראות הכנה:

 

  1. להשרות קערית של חומוס יבש (הטוב ביותר הוא הזן ממקסיקו בעדן מרקט) או שעועית בובס (גדולים כאלה) או כל סוג של שעועית שיש בבית: שמים בקערה גדולה ומכסים במים בנפח של לפחות פי 3 ומוסיפים כפית סודה לשתיה.  משרים לפחות 12 שעות ושוטפים במסננת לפני השימוש.  אפשר להשרות ולהקפיא כך שיהיה מוכן תמיד מראש בהתראה של רגע.
  2.  חותכים את הבצל לחתיכות גדולות, ומקפיצים בתוך הסיר של החמין בשמן זית פלוס השום הכתוש, עד שהכל שקוף ומתחיל ממש בקצוות להיות מעט מאוד חרוך.  לא יותר מדי כי זה מחמיץ את הטעם.
  3. מוסיפים כוס מים כדי להפסיק את הטיגון, ומתחילים להעמיס את המצרכים לתוך הסיר בזה אחר זה: חומוס/שעועית שהושרו, אורז מלא/גריסים (שנשטפו במים קרים), קוביות תפוחי האדמה ו/או ירקות השורש.
  4. ממלאים מים (באיכות טובה) עד שהכל מתכסה. מרתיחים על אש גדולה תוך כדי הוספת התבלינים.  ומערבבי בזהירות פעם פעמיים ולא צריך יותר.
  5. אחרי רתיחה של כחצי שעה מכבים, ומוסיפים את הביצים פנימה ככל האפשר לתוך הסיר. מכסים היטב עם מכסה שסוגר ככל האפשר.
  6. שמים בתנור מחומם ל 150-170 מעלות  ללא טורבו למשך כל הלילה. אפשר להמשיך להחזיק מחומם ב 120 מעלות למשך היום אם יש צורך.

למי שיש נדודי שינה כדאי לקום לבדוק בלילה אם לא התייבש החמין ואם כן, להוסיף מים.

הכי כיף זה לקום בבוקר ולגנוב קערית של חמין ישר מהסיר.

בתיאבון

שולה

 

נכתב על ידי Shula-Tommy , 13/1/2012 20:12  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



8,337
הבלוג משוייך לקטגוריות: משפחתי וחיות אחרות , 50 פלוס , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לShula-Tommy אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Shula-Tommy ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ