לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

הקואופרטיב


לציונות, לסוציאליזם לאחוות עמים

כינוי: 

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2007    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
11/2007

מרק חרירה


אין כמו מתכונים. זה נותן השראה, תיאבון וחשק. דפדוף בספרי מתכונים זה תחביב עתיק שלה, ועד היום היא גאה לספר שמחברת "עוגות לכל עת" היא הילדה הראשונה שנולדה בקיבוץ שלה. והיום, כשאת הדפים החליפו עמודי האינטרנט, היא צוברת לה בקורא הרסס שלה בלוגי מתכונים, או כאלה שלפעמים מספקים מתכונים (בקישורים - בלוגים חביבים עליה במיוחד).

 

לכבוד החורף, שהגיע בדיוק בזמן ובמלוא העוצמה, ערכו הבלוגים תופינים ובצק אלים פרויקט מרקים מיוחד. אנחנו כמובן פספסנו את המועד, אבל בכל זאת - אף פעם לא מאוחר לעוד מתכון חורפי. מרקים זה קל וכיף, ובחורף הסירים שלנו חוגגים, אז בחרנו אחד, המשלב את השורשים המרוקאים שלה עם החיבה שלנו למרקים מלאי "תוכן".

 

אז קבלו את מרק החרירה של אמא שלה. את המרק הזה, שמכונה גם מרק המשי, נוהגים המוסלמים במרוקו לאכול בכל ערב במהלך צום הרמדאן. הוא עשיר, מזין ומשביע, ולכן מתאים לשבירת הצום הארוך. הטיול המשפחתי נערך בעיצומו של חודש הרמדאן, מה שאומר שבמהלך היום המסעדות לא מגישות אוכל, ובכל ערב מגישים מרק חרירה, גם לתיירים. אז אכלנו הרבה מרקי חרירה, אבל אף אחד מהם לא השתווה לזה שאנחנו מכירים מהבית.

החומרים

כוס חומוס - להשרות לילה לפני במים

כוס עדשים

2 בצלים

סלרי

100-250 גרם בשר בקר (אפשר יותר ואפשר גם בלי)

אטריות למרק

פטרוזיליה

כוסברה

מלח

פלפל

ראס אל-חנות - תערובת תבלינים מרוקאית. אם אין, אפשר לשים בהרת או כל תערובת תבלינים אחרת למרק

כף קמח

לימון

אפשר גם - עצמות למרק ואבקת מרק, עגבנייה קצוצה

 

ההכנה

- מבשלים את החומוס חצי בישול.

- קוצצים את הבצל והסלרי ומאדים במעט שמן זית.

- מוסיפים את הבשר, מכסים במים ומבשלים כשעה. בשלב הזה אפשר להוסיף גם עצם.

- אם לא בישלתם את החומוס, אפשר להוסיף אותו עם הבשר.

- מוסיפים את העדשים ומים לפי הצורך ומבשלים עוד כ-20 דקות.

- קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה ומוסיפים יחד עם התבלינים.

- מטגנים את האטריות במחבת ללא שמן, מוסיפים לסיר ומבשלים כחמש דקות.

- מערבבים את הקמח עם מעט מים ומוסיפים לסיר.

- סוחטים לימון ומוסיפים למרק.

 

מומלץ להגיש עם חצאי לימון שכל סועד סוחט לעצמו.

 

 

נכתב על ידי , 22/11/2007 17:17  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של MikeNJennifer ב-26/11/2007 22:19



34,808
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , האופטימיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לאורית ואסף אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על אורית ואסף ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2018 © נענע 10 בע"מ