לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


ה-Mamtak הוא בלוג צרכנות ואין הרבה כאלה בארץ. מאחר ואני טיפוס ביקורתי ורב תחומי אני אכתוב ביקורות על נושאים רבים כגון: אוכל, סדרות טלוויזיה, ספרים אם ייצא לי לקרוא ושאר ירקות. יתכן ואפתיע לפעמים בציורים. מומלץ לצפות באתר באמצעות דפדפן מוזילה - פיירפוקס.

Avatarכינוי:  Mamtak

מין: נקבה

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2005    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
6/2005

פשטידת ברוקולי סוף הדרך לשבועות...


מתכון לפשטידת ברוקולי סוף הדרך לשבועות.
מספיק ל-6 מנות לא גדולות בתוך תבנית פיירקס של טוסטר אובן.
אל תיבהלו מהאורך של המתכון, זה שווה את זה.

הערת פתיחה:
מה שטוב במתכון הזה הוא שניתן לשנות בו דברים לפי הצורך ולפי מה שיש במקרר, למשל אם אין ברוקולי אפשר לשים רק קישואים (אבל הרבה). אם אין שמיר שמים פטרוזיליה וכו'
מבחינת הכמויות של הירקות אפשר לשנותן ופשוט להוסיף יותר גבינה, בקיצור זה ממש גמיש.
כמו כן, הרעיון הוא שכמה דברים מתבשלים יחד ולכן כדאי לעקוב אחרי סדר הפעולות כדי לחסוך זמן.
כמו כן, כדי להמנע מהפתעות, רצוי לקרוא את כל המתכון עד סופו לפני ההכנה.

ותודה לאפרולה שנתנה לי את כל הטיפים.

מרכיבים:
500 גר' ברוקולי, (כ-2 ברוקולי גדולים, טיפ: רצוי שהברוקולי יהיה ירוק ככל האפשר, צהבהבות מעידה על בשלות יתר).
2 קישואים קטנים, (לא חובה, בעיקר כדי לגוון את הטעם).
500 גר' גבינה לבנה,
2 בצלים בינוניים,
כף וחצי קמח,
2 ביצים,
מעט שמיר/פטרוזיליה
כפית אבקת מרק עוף, או כל מרק אחר עם טעם לא דומיננטי מדי.
פרוסת גבינה צהובה, או כל גבינה קשה אחרת.
מעט חמאה, (תשמש לטיגון ושימון התבנית)
מלח ופלפל.

אופן ההכנה:
מרתיחים מים רותחים בסיר.
חותכים את הברוקולי, ניתן להשתמש גם בגבעול, אם השכבה העליונה של הגבעול קשה מדי, מקלפים אותה.
"פותחים" קצת את פרחי הברוקולי עם הסכין.
מכניסים את החתיכות לסיר ומוסיפים מלח (בערך כפית וחצי, אפשר קצת יותר),
חותכים את קישואים לפרוסות ומוסיפים למים (לקישואים נדרש פחות זמן להתרכך).
בזמן שהירקות מתבשלים, מכינים את שאר התרכובת,
חותכים את הבצל לחתיכות קטנות ומטגנים בחמאה עד להזהבה בזמן שהבצל מיטגן טורפים בתוך קערה גדולה (צריכה להכיל את כל התערובת), את שתי הביצים ומוסיפים את הקמח, מנסים להימנע מהיווצרות גושים, אבל לא נורא אם יש קצת.
שמים את כפית אבקת המרק בכוס קטנה ומערבבים עם טיפת מים חמים עד לקבלת נוזל (כדי שלא יהיו גושים של אבקה) ומוסיפים לתערובת.
קוצצים שמיר/פטרוזיליה רצוי רק מהחלקים הדקים ולא מהגבעולים ומוסיפים לתערובת.
לאחר מכן מוסיפים את הגבינה והבצל שסיים בינתים להיטגן. מערבבים הכל יחד, בין לבין בודקים מה מצב הירקות המבושלים, אשר לא צריכים להתרכך לחלוטין, כי הם יתרככו עוד קצת בזמן החימום בתנור.

בינתיים מכוונים את התנור או הטוסטר אובן לחום של 150 מעלות.

לאחר שהירקות מוכנים, מסננים אותם היטב כדי שלא יהיו ספוגי נוזלים ומכניסים לתוך התערובת. מפלפלים וממליחים לפי הטעם האישי. מערבבים את כל החומרים כך שהירקות יכוסו בבלילה.
משמנים תבנית בחמאה ושופכים לתוכה את כל התערובת. משתדלים ששכבת התערובת תהייה בגובה אחיד אבל אם יש קצת הבדל לא צריך לדאוג כי זה כבר יתאזן מעצמו. מוסיפים מעל גבינה צהובה קצוצה או כל גבינה קשה אחרת.
מכניסים לתנור או לטוסטר שחומם מראש ומחממים למשך כ-40 דקות או עד שהפשטידה משחימה קלות.

בתאבון!
(מתברר שזה די קשה לכתוב מתכון...)
בתמונות פשטידה שנעשתה בדיוק באותו אופן עם כ-6 קישואי זוקיני גדולים במקום ברוקולי.
אם יש שאלות אתם מוזמנים לשאול.
למתקדמים, אפשר לבשל בסיר גם תפוחי אדמה וביצה ובגמר הבישול לחתוך ולהוסיף מיונז ומלפפונים חמוצים (להמליח ולפלפל) כדי ליצור סלט תפוחי אדמה.




נכתב על ידי Mamtak , 8/6/2005 21:33  
19 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   3 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




104,382
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , 20 פלוס , יצירתיות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לMamtak אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Mamtak ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2014 © נענע 10 בע"מ