לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מיכל והכפר


חסידת עוגות העולם

Avatarכינוי: 

בת: 40



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
8/2005

עצבים, מאפינס ופשטידה


אני לא יודעת אם להתנצל או שמא נשמתם לרווחה לרגל שביתת הבלוג. לא כתבתי כי הייתי עצבנית נורא, זה גם פשר המיילים הלאקונים שיצאו מהמחשב הזה ושאני חתומה עליהם. חיכיתי יפה עד יעבור זעם והנני כאן, שוב שמחה כצדפה. לא אכתוב את כל תלונותי, השבח לאל ששלח לי כמה חברות ממש מגניבות לכאן שהרשו לי להרביץ בהן דברי תורה וקיטורין ואמרו לי "את צודקת מיכל, היא לא בן אדם" ו"את צודקת מיכל, תראי לו/לה/להם מה זה" ככה אני אוהבת את החברות שלי. רק אפרט את מסקנותי מן הימים האחרונים כדי שלא אשכח אותם, בטעות:

 

א) לעולם אל תתאמצי בשביל אנשים שלא הוכיחו באותות ומופתים שהם ראויים למאמץ הזה.

 

ב) לעולם לא ירביצו לבת שלך, אם ההורים של הילדים המכים לא מתעניינים בזה שהילדים שלהם מרביצים/נושכים/זורקים חול/חוטפים צעצועים בברוטאליות ואז זורקים אותם על ראשה של האהובה עלי מכל אדם, את הצעקות הם יקבלו ממני - ולרגל נקיעת נפשי מכל הסאדיסטים שגובהם לא עולה על מטר ועשרים, הם חוטפים עכשיו מטר צעקות מרהיב במיוחד.

 

זהו. שמחה כצדפה, אמרתי? ועכשיו שני מתכונים שחובה על כל קוראי הבלוג לנסות לפחות פעם אחת:

 

המאפינס המושלמים בעולם (של דונה היי, אלא מה?)

מתאימים גם למאותגרות אפייתית. בעצם לכולם חוץ מלדויד42.

 

שתי כוסות קמח רגיל

שתי כפיות אבקת אפיה

שלושת רבעי כוס אבקת סוכר (לא החסרתי!)

כוס (גביע בישראלית) שמנת חמוצה (כן כן, שמנת חמוצה)

שתי בייצים

שליש כוס שמן צמחי (קנולה הכי עדיף)

כוס ורבע פטל אדום קפוא

שלושת רבעי כוס שוקולד לבן קצוץ (אפשר גם שוקולד צ'יפס אבל לא אני אמרתי את זה)

 

בקערה א' מערבבים את הקמח, אבקת האפיה והסוכר. בקערה ב' מערבבים את השמנת, בייצים, שמן, פטל ושוקולד. אחרי ששתי הקערות בנפרד מעורבבות היטב היטב להוסיף את תוכן קערה א' לקערה ב' ולערבב באופן רשלני ביותר, רק עד שנראה שזה בערך מעורבב ויש עוד גושים לרוב (זה מה שמבטיח את מאפינס אווריריים ומלאים בשמחת חיים). למזוג את התוכן לתבנית של 12 מאפינס עם מנג'טים מנייר ולאפות עשרים דקות בחום של 180 מעלות צלזיוס, מה שאומר 350 מעלות פרנהיט.

 

גיוונים: במקום הפטל שוקולד - כוס ורבע אוכמניות וכפית גרידת לימון. או - כוס בננות קצוצות וכפית קינמון.

 

עוד מתכון מנצח של דונה היי, אפילו בלי קרדיט.

 

פשטידת ברוניה

 

קטמן מאכיל אתכם כבר יותר מחודש בכרובית? עכשיו גם אני מצטרפת להילולה במתכון מרהיב.

 

שני תפוחי אדמה בינוניים קלופים

 כרובית בינונית

 שש כפות קמח תופח מאליו

 חצי כוס חלב

 100 גר' קשקבל מרוסקת

 קופסאת גבינה 9% - 250 גר'

 3 בייצים טרופות

 שמיר קצוץ - צרור שלם

 מלח פלפל ואפילו קצת פלפל צ'ילי לאוהבי החריף

 

אופן ההכנה: מבשלים בשני סירים נפרדים את תפוחי האדמה והכרובית (רצוי לאדות את הכרובית) - את הכרובית מוציאים עשר דקות לאחר הרתיחה, את תפוחי האדמה רבע שעה לאחר הרתיחה (זה הזמן לחמם את התנור ל180 מעלות צלזיוס) וחותכים את הכרובית ואת תפוחי האדמה לקוביות קטנות. מכניסים לקערה. מערבבים יחד עם כל שאר החומרים. שופכים את הכל לתבנית, אופים 45 דקות בערך, עד להשחמה. תחליפים לאמריקאיות בחבורה: קוטג' או שמנת חמוצה ממלאים את מקום התשע אחוז וכל גבינה עזת טעם תמלא את מקום הקשקבל כשההעדפה שלי מתרכזת בתערובת ארבע גבינות (גם טעים וגם מגיע מגורר לתפארת העצלות) של טריידר ג'וס.



נכתב על ידי , 4/8/2005 22:27   בקטגוריות ויש גם מתכון  
38 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של מיכליקה ב-10/8/2005 06:40



122,219
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים מעבר לים , הורים צעירים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למיכליקה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מיכליקה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2018 © נענע 10 בע"מ