לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

מיכל והכפר


חסידת עוגות העולם

Avatarכינוי: 

בת: 41



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
7/2005

בנפתולי עוגת הגזר


את ספר הבישול הראשון שלי קיבלתי ליומולדת 21 בה קרו כמה דברים משמעותיים: התחתנתי, עברתי לגור לבד לראשונה בחיי והתחלתי ללמוד באוניברסיטה. הקיצולית קנתה לי במתנה את "בישול לתואר ראשון" ואני בטוחה שכוונותיה היו טהורות, מה גם שמעולם לא נכנסתי למטבח קודם אפילו לא למטרת הכנת קפה וכל זה בגלל שאמא שלי מטפחת בבית הכלאה של מוזיאון ובית מרקחת מבהיק וכל לילוך קטן מעלה לה את הטורים. בספר "בישול לתואר ראשון" כיכבו הקטשופ ואבקת המרק וכך יכלתי ללמוד להכין חביתה עם קטשופ ואבקת מרק, אטריות עם קטשופ ואבקת מרק, אורז עם קטשופ ואבקת מרק ואם אני לא טועה היה שם מתכון לעוגה עם קטשופ ואבקת מרק. כל המתכונים הללו היוו התקדמות אדירה מפני שאת הפסטה בבולונז הראשונה שלי בישלתי יותר מדי והרוטב היה מצנצנת של ויטה ואפילו לא ידעתי שצריך להכניס את כל זה למקרר בסוף. כל השנה הראשונה לנישואי היינו דוגמני על רזים וחטובים בגלל שבאמת לא אכלנו כלום (גילוי נאות: הבעל עדיין רזה מאוד ונראה כמו נער לפני גיוס בעוד רק אני מזדקנת ומשמינה). שנה בדיוק מיום שהתחתנו הבעל החליט שעושים מסיבה גדולה בדירה המזערית שלנו כולל סבתות מה שהלחיץ אותי עד כדי הוצאת מתכונים מהאינטרנט. בפעם הראשונה שממש בישלתי, שנה בדיוק מאז שהייתי נסיכה בלבן, הגרתי זיעה במטבח במשך יום שלם כדי לאפות עוף ותפוחי אדמה, כל מיני סלטים ואפילו מג'דרה מבורגול. ואז נפתח הסכר, הבנתי שאני באמת יכולה לעשות את זה אם אני רוצה. מיד קניתי עוד כמה ספרי בישול, למרבה הצער בחרתי אותם לפי העטיפה היפה ולא לפי התוכן מה שהוביל לסדרת ספרים אוסטרלית ארכאית עם מתכונים בלתי אפשריים. מאז למדתי לאט לאט איך לבחור ספרי בישול ומתכונים מהאינטרנט, מה לבשל ואיך ומי נותן תמיד מתכונים שאף פעם לא יוצאים טוב (כן אהרוני, אני מדברת אליך). המלכה הבלתי מעורערת אצלנו בתחום הספרים היא דונה היי, אבל כל מי שקורא פה יודע את זה. התכנסנו כאן היום בשל תאוותי לעוגות גזר. נכון, אסרתי על עצמי לאכול מתוק, אבל יצאנו לטיול ובטיולים אני פורקת כל עול כי אני סובלת מספיק באוהל, אז למה לא לאכול?

עוגות הגזר הכי טובות שאכלתי היו קנויות וזו של לחם ארז היתה הכי מרטיטה, אבל כמה שלא אכלתי עוגות גזר הום מייד, זה אף פעם לא היה ממש טוב. גם לא אלו שלי. ובכן, פה באה דונה היי והאף שהיא אוסטרלית שזה מבחינתי מולדת ספרי הבישול הגרועים, היא אלילה בלתי מעורערת. ועוגת הגזר שלה יכולה להיות מוגדרת באופן הכי פשוט: שלמות. ומכיוון שאני עושה לה המון פרסומת אני מרשה לעצמי לפרסם גם את המתכון לעוגת הגזר שלה והפעם אני אכתוב את מה ששיניתי שלא יהיו פה תלונות

 

עוגת גזר

 

כוס ורבע סוכר חום (הכמות במקור, הפעם לא החסרתי)

שלושת רבעי כוס שמן צמחי (ומה, מרגרינה או חמאה זה לא שומן? לא להבהל בבקשה וחוץ מזה בשמן קנולה יש הרבה פחות שומן רווי אפילו מבשמן זית)

שלוש ביצים

כוס וחצי קמח רגיל

כפית אבקת סודה לשתיה

כפית וחצי אבקת אפיה

כפית קינמון

חצי כפית ג'ינג'ר (אני באופן אישי ויתרתי על הג'ינג'ר)

שתיים וחצי כוסות גזר מגורר

חצי כוס פקאנים קצוצים (השתמשתי באגוזי מלך כי אני מעדיפה את טעמם)

חצי כוס צימוקים

 

לחמם תנור ל180 מעלות. במיקסר להקציף את הסוכר והשמן כשתיים-שלוש דקות. להוסיף בייצים, אחת אחת ולהקציף אחרי כל ביצה (תוספת המיכליקה - זו עוגה בחושה, נקודה. אני לא מבינה למה להקציף פה, זה יוצא בול אותו הדבר גם בלי ללכלך מליון כלים אחרים, אני פשוט עירבבתי בכף עץ את כל המרכיבים). מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה, והתבלינים. מוסיפים את הגזר, האגוזים והצימוקים ומערבבים את הכל רק עד שנראה שמספיק התערבב (אם מערבבים יתר על המידה העוגה יוצאת דחוסה ויבשה, צריך למצוא את הנקודה בה הכל פשוט מעורבב ולהפסיק בה). שופכים את התערובת לתבנית 22 ס"מ ואופים 55-60 דקות (באופן אישי התנור שלנו הפיק עוגה מושלמת אחרי ארבעים דקות, אבל מה אני יודעת? התנור שלנו פועל על להבת גז מה שמוציא עוגות שרופות על פי רוב). וזהו. המהדרין האוסטרליים והבריטים לעולם ימרחו את עוגת הגזר שלהם בתערובת של גבינת שמנת, מעט סוכר ולימון אבל אני שונאת אייסינג לבן, אז ויתרתי, אם יהיה לחץ קהל אתן את המתכון לאייסינג אבל זה באמת מגעיל, תעזבו שטויות.

נכתב על ידי , 8/7/2005 05:57   בקטגוריות ויש גם מתכון  
28 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   2 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אופקטנה ב-15/11/2007 21:17



122,346
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים מעבר לים , הורים צעירים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למיכליקה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מיכליקה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2019 © נענע 10 בע"מ